SanaVera is dakloos! Daarmee is de psychologische zorg voor mensen met kanker in Rotterdam en Zuidwest Nederland in gevaar. Al 20 jaar bieden onze, in de oncologie gespecialiseerde psychologen en vaktherapeuten, psychologische zorg aan mensen met kanker en hun naasten op de Hoeve Vruchtenburg aan de Straatweg in Rotterdam. Zorg die mensen helpt overeind te blijven in vaak de moeilijkste periode van hun leven. Helaas heeft de verhuurder van de Hoeve besloten het pand voor andere doeleinden te gaan gebruiken.  SanaVera gaat door met de zorg, nu op een tijdelijke locatie (Burgemeester Knappertlaan 158, 3117 BE Schiedam), maar is dringend op zoek naar nieuwe, definitieve huisvesting.

Wat wij zoeken voor onze cliënten is een plek waar iedereen zich welkom kan voelen. Wij zoeken een pand met een warme uitstraling waar cliënten, jong en oud,  in alle rust een behandeling aangeboden kunnen krijgen. Dit in een setting die zo weinig als mogelijk lijkt op een ziekenhuisomgeving zodat alle aandacht gegeven kan worden aan psychosociale zorg. Aangezien onze cliënten lichamelijk vaak kwetsbaar zijn, is het belangrijk dat het pand goed te bereiken is met de auto en het openbaar vervoer. Voldoende parkeergelegenheid is een vereiste, omdat onze cliënten vaak gebracht worden door hun naasten.

Wij zoeken een pand met een ontvangstruimte annex leeskamer, een administratieve ruimte, een keukentje, twee wc’s, minimaal vijf spreekkamers en een grotere ruimte waar groepsbehandelingen en voorlichtingsbijeenkomsten gegeven kunnen worden.

Alle hulp bij deze zoektocht is welkom! Je kunt ons helpen door tips, door dit bericht te verspreiden, door een financiële bijdrage aan onze Stichting Vrienden van SanaVera of door ideeën voor een pand of het verwerven ervan (!) met ons te delen. Zeg het voort!

Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen, tips of ideeën hebben, mail dan  naar: info@SanaVera.nl of bel naar 010 8459083 of neem contact op met een van ons via je persoonlijke contactgegevens.

Meer informatie over SanaVera op www.sanavera.nl

Team SanaVera: Sascha Baron, Margot Remie, Theo van Kouteren, Isabel Soares, Mihela Murovec, Mira Reus, Inge Steggerda, Yvonne Peschier en Doreen Oolbekkink